Wie ben ik als (kinder)coach / trainer


Mijn naam is Diana Wels (1985), moeder van 5 kinderen. Yordi 2007, Jarno 2009, Collin 2011 en Sophie 2014 zijn mijn kinderen uit mijn vorige relatie. Het vijfde kindje ( 2023 ) is onze dochter van mij en mijn huidige man Andries. Samen wonen wij in Nes, gelegen naast Akkrum.

 


Ik vind het fijn om van betekenis te kunnen zijn voor een ander. Deze ander is een ouder, kind, jongere of startende ondernemer. Om voor een ander van betekenis te kunnen zijn heb ik geleerd om eerst voor jezelf van betekenis te zijn. Door het volgen van vele trainingen, het opdoen van werkervaringen, het volgen van coaching trajecten heb ik een grote groei doorgemaakt op het persoonlijke vlak. Het was een heftige reis, waar ik heel veel heb geleerd. Van het maken van deze reis heb ik geen moment spijt!

 

 


Zoals je kunt lezen heb ik een aantal pubers in huis, een nog naar de basisschoolgaande dochter en een baby / dreumes. Een hele reeks aan leeftijden. Je kan je als ouder vast indenken dat ook ik tegen voldoende opvoedvragen van mijn kinderen aan ben gelopen. En nog steeds leren wij bij!

 

 


De start van mijn eigen praktijk is begonnen met als basis lichaamswerk. Zo heb ik vele ouders mogen begeleiden bij het masseren van hun baby’s en kinderen. De hechting begint al tijdens de zwangerschap, mede hierdoor heb ik mijn diensten uitgebreid met het verzorgen van zwangerschapsmassage. Daarna volgde er een periode van het organiseren van beurzen waaronder de 9 maanden beurs Friesland in het WTC hotel Leeuwarden. Een prachtige plek voor het starten van een goed netwerk! Mijn missie is immers “Groeien doe je samen”!

 

 

Ik heb vanuit huis niet geleerd wat aanraking is en het woord houden van. Het ontvangen en het verzorgen van massages was voor mij geheel nieuw. Een fijne en confronterende ervaring waaruit de missie is gegroeid “andere in aanraking brengen met de uitwerking van massage voor baby’s, kinderen en aanstaande ouders. Sinds 2008 verzorg ik de docenten opleiding babymassage , training ( onderlinge ) kindermassage en de training zwangerschapsmassage aan GGD verpleegkundigen, kraamverzorgsters, leerkrachten, kindercoaches etc.
Het verzorgen van trainingen gaf mij veel energie! Al vond ik het elke keer ontzettend eng en stond ik met klokkende oksels voor de cursisten. 

 

Kwetsbaar durven opstellen is mijn sterke kant, hierdoor heb ik geleerd andere te helpen en taboes weg te werken. Inmiddels verzorg ik de training werken met baby’s, VVE Piramide voor binnen de kinderopvang en de jongen aan pedagogisch medewerkers. Met andere professionals in gesprek zijn en op andere locaties komen daar leer ook ik weer heel veel van!

 


Na de geboorte van mijn derde zoon heb ik de opleiding opvoedcoach bij Civas gevolgd. Ik vond het vooral fijn de theoretische informatie in de praktijk toe te passen zoals een experiment! Het heeft mij veel handvatten gegeven binnen het ouderschap. Inmiddels zijn we alweer 12 jaar verder en hebben wij veel werkervaring op gedaan. Ik heb gewerkt als pedagogisch medewerkers op de kinderopvang en de BSO. Ook heb ik peutergym lessen mogen verzorgen. 

 

Ik heb mij ontwikkeld tot pedagogisch coach  beleidsmedewerker en werk nu onder de functie manager kinderopvang. Binnen dit werkgebied ben ik vooral in gesprek met pedagogisch medewerkers , zoeken wij verdieping in kind vragen en heb ik contact met ouders en hun opvoedvragen.  Het jonge kind en ook de puber heeft altijd mijn interesse gehad. Na het volgen van de kindercoach / opvoedcoach en pubercoach bij Tea Adema is mijn nieuwe dienst kindercoach en oudercoach ontstaan. Naast de basisopleiding heb ik tevens alle online verdiepingsmodules gevolgd en heb ik mij gecertificeerd als trainer ik leer leren.

 


Ik ben iemand die houdt van transparant communiceren. Oordelen doe ik niet, daarvoor heb ik mijn eigen levenslessen gehad! Ik durf mij kwetsbaar op te stellen en geen vraag is mij te gek. Met een open communicatie en een eerlijke houding komen wij een heel eind!


 


Ons team

Diana Wels

Diana Wels

Trainer

Diana Wels (1985) heeft al jaren ervaring met het verzorgen van trainingen. Ze is moeder van 4 schoolgaande kinderen waaronder 1x het basisonderwijs en 3x het voortgezet onderwijs. Daarnaast heeft ze nog een dochter geboren in 2023 thuis. Haar specialisatie zijn baby's, kinderen en het coachen van professionals en ouders.